Historie Agripunt

Agripunt is een nieuwe naam voor een vertrouwd bedrijf in bemiddeling van Agrarische Productierechten, voorheen Bouwmans & Donkers.

Bouwmans & Donkers zijn in negentiger jaren reeds begonnen is de bemiddeling van agrarische productierechten en zijn uitgegroeid tot een vertrouwd adres met een flink marktaandeel.

Eind 2014 is één van de twee partners, Maan Bouwmans, met pensioen gegaan en is het bedrijf voortgezet door Paul Donkers.  Al per 1 oktober 2015 is een nieuwe partner toegetreden tot het bedrijf, nl. Mark van den Brand.

Per 1-1-2016 wordt de bemiddeling in agrarische productierechten uitgevoerd onder de nieuwe naam: Agripunt BV.

Ik ben in 1968 geboren in Wanroij en ben ook opgegroeid in het agrarische dorp Wanroij.

Na de HAVO heb ik gestudeerd aan de Agrarische Hogeschool in Den Bosch, ook wel bekend als HAS. Daar ben ik afgestudeerd in Nederlandse Landbouw met als specialisme intensieve veehouderij.

In 1990 ben ik mijn loopbaan begonnen als voorlichter in de mengvoederindustrie in West Brabant en Zeeland. Naast het begeleiden van bestaande pluimveebedrijven was ik betrokken bij de bedrijfsontwikkeling van akkerbouwers met uitbreidingsplannen in de intensieve veehouderij. Van 1994 tot 1998 heb ik als  zelfstandige mengvoer verkocht aan varkensbedrijven in Noord-Oost Brabant. Ook hier was het speerpunt bedrijfsontwikkeling van bedrijven.

In 2000 ben ik volledig als zelfstandige begonnen met twee activiteiten: Eigenaar van een milieu- en bouwkundig tekenbureau en mede-eigenaar van Bouwmans & Donkers, advies en bemiddeling in agrarische productierechten.

Vanaf 2005 is de bemiddeling in productierechten uitgebouwd en is het tekenbureau overgedragen aan een opvolger.

Advies en bemiddeling Bouwmans & Donkers is een gevestigde naam geweest in de bemiddeling van productierechten.

Sinds het pensioen van de heer Bouwmans is er een nieuwe compagnon toegetreden: dhr. Mark van den Brand.

Per 1-1-2016 treden wij naar buiten als Agripunt met 3 hoofdactiviteiten: productierechten, taxaties en ruimte voor ruimte.

Ik ben geboren in 1974 en opgegroeid in het Brabantse dorpje Teeffelen waar ik nog steeds woon.  Na het volgen van mijn agrarische opleiding heb ik de varkenshandel van mijn vader overgenomen. Dit bedrijf heb ik samen met mijn broer tot 2006 gerund waarna we de varkenshandel hebben verkocht. Tijdens en na deze periode van zelfstandige heb ik mezelf via diverse cursussen en opleidingen steeds meer bekwaamd in het vastgoed.  Na het afsluiten van de periode als zelfstandig ondernemer ben ik in loondienstverband diverse functies in het vastgoed gaan vervullen.

Van 2007 tot 2009 heb ik als rentmeester veel voor overheden getaxeerd en grond  verworven voor uitbreidingsplannen, daarna heb ik voor een groot accountantskantoor als vastgoedadviseur gewerkt. Daar hield ik me met name bezig met het begeleiden van onteigeningstrajecten.

Van 2010 tot 2015 heb ik als Agrarisch Makelaar gewerkt bij een agrarisch adviesbureau waar ik me met name heb gespecialiseerd in het taxeren en verkopen van (grootschalige) varkensbedrijven. Vanaf eind 2015 ben ik eindelijk weer als zelfstandige (mede eigenaar) aan de slag gegaan bij Advies en bemiddeling Bouwmans en Donkers.

In 2016 zijn we onder de nieuwe naam naar buiten getreden: Agripunt!, uw Punt voor Productierechten | Taxaties | Ruimte voor Ruimte