Wat is het?

Een taxatie is het inschatten van de waarde van een object.

Taxeren kan bij agrarische bedrijven met enige regelmaat, voor uiteenlopende doeleinden, nodig zijn. Denk hierbij onder andere aan (her)financiering, fiscale zaken en aan- of verkoop beslissingen.

Partijen die een taxatie vragen, zoals o.a. banken, fiscus en zelfs familieleden, hebben een groot belang bij een correcte en onafhankelijke waardering.  Hierdoor zijn er de laatste jaren grote stappen gezet om de “taxatiebranche” te professionaliseren. Het meest tastbare hierin is de oprichting van het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) waar ingeschreven taxateurs aan vele eisen moeten voldoen (www.nrvt.nl). De meeste van de gestelde eisen lijken vanzelfsprekend, maar “dwingen” een taxateur wel om keuzes te maken en te specialiseren naar enkele onderdelen.

Agripunt

Agripunt heeft een duidelijke keuze gemaakt!

Onze werkzaamheden bestaan enkel uit taxeren, geen makelaardij, waarbij we ons hebben gespecialiseerd in Agrarisch en Landelijk vastgoed. Niet meer en zeker niet minder.

Door deze scherpe keuze te maken kunnen wij onze kennis en kunde volledig richten op één specifiek onderdeel van de vastgoedmarkt. Tevens zijn wij “partner” in plaats van concurrent voor de gevestigde makelaardij, dit komt onafhankelijkheid, transparantie en gegevensuitwisseling ten goede.

Daarnaast zijn wij sinds eind 2015 erkend als REV Taxateur (Recognised European Valuer) Deze titelverlening vindt plaats als aantoonbaar aan de eisen van het REV-certificatieschema wordt voldaan. Het REV-certificatieschema borgt dat individuele taxateurs op een onderscheidend niveau in de markt opereren met de European Valuation Standards (EVS) als normstelling.

Deze EVS normstelling wordt met name in de financiële wereld steeds vaker als eis gesteld.

Agri-kern-punten bij taxaties zijn:

  • Specialisatie, dus up to date kennis en kunde van en in de agrarische markt.
  • Onafhankelijk, geen commerciële belangen bij het te taxeren vastgoed
  • Taxatierapporten met meerwaarde!, deze voldoen aan de huidige wet- en regelgeving welke door elke instelling worden geaccepteerd.
  • Scherpe prijsstelling welke mogelijk is door specialisatie
  • Aangesloten bij branche organisatie VBO Makelaars.
  • Gecertificeerd bij NRVT
  • Gecertificeerd bij VastgoedCert
  • Erkend als Recognised European Valuer (REV)